НАЧАЛО / МАГАЗИН

През тръни към звездите

75.00лв.
През тръни към звездите
През тръни към звездите

НАЧАЛО / МАГАЗИН

През тръни към звездите

75.00лв.
номер на модела : 8278011
Липсващи Размери
Зареждаме наличните варианти
Надхвърлено е максималното количество!
Минимална сума за купуване от 0 е необходима.
Максимална сума за купуване от 0 е позволена.
Вашата цена": 75.00лв.
75.000
A one-time price of 75.00лв. will be added to your order.
Производител Бранислав Бранков
Facebook
Twitter
Email
Pinterest
  • Описание

ИСТОРИЯ НА КАДЪРА

За цяла година така се случи, че не бях имал възможност да снимам по вертикала, при това добре организирано. Един октомврийски ден, обаче, Марто се обади, че му трябват снимки за спонсори. Предложи три дни да поснимаме на Враца и аз просто нямаше как да откажа! Като всеки друг път, всичко беше доста импровизация на терен и нещата изкристализираха в движение, едва “скицирани” предварително от груб план и една-две разменени приказки. Прекарахме залез и изгрев по нови маршрути на Марто, на подмасив “Чайка”. След това, за втория залез, се преместихме на “Иван Вазов”. Работехме по маршрут “През тръни към звездите” и, именно тук, се роди идеята за следващата сутрин.
Имах перфектната визия да снимам Марто, докато скача за пасажното движение на тавана на второ въже, а в същото време слънцето изгрява зад него, изглеждайки като нарисувана от художник звезда с безброй лъчи. Класически кадър в контражур. Направен в точния момент, щеше да бъде перфектен! Отдавна не бях изпитвал тръпката да гоня конкретен кадър на конкретно място. И този път, както всеки друг, отново се чувствах като пренадъхан пубер, изправен пред важен изпит.
Тръгнахме рано сутринта, още по тъмно бяхме под машрута и изкатерихме парапета до площадката под второ въже. Аз се позиционирах нагоре по следващия парапет и с Марто направихме няколко пробни кадъра, за да проверим позициите и какъв ще е резултатът.
Докато се нагласяхме, обаче, се забавихме твърде много. Слънцето ни изпревари с една минута и кадърът, който беше в главите ни, си отиде завинаги. Мотивацията падна доста...изтървахме перфектната възможност и почти бяхме пред отказване, но все пак решихме да направим един последен опит. Вярвах, че можем да направим хубави кадри, макар и не перфектните.
И така след още няколко лъвски скока на Марто и почти 200 кадъра, нащракани като с картечница, се роди това отроче на изпуснатата възможност и закъснялата реакция. Не е перфектният кадър, който искахме. Но, носи в себе си магията на едно невероятно място и огромния емоционален заряд на борбата между едно човече и трудностите на планината.
И, може би, именно в неговото несъвършенство, се крие истинската му, почти перфектна стойност...

ИЗРАБОТКА И МАТЕРИАЛИ

Всички наши принтове се отпечатват върху канава с галерийно качество, опъната върху лека дръвена подрамка. Финалният продукт създава усещане за картина и запазва ниско тегло, за безпроблемни транспорт и пренасяне, при нужда.