НАЧАЛО / МАГАЗИН

По гръбнака на Балкана

75.00лв.
По гръбнака на Балкана
По гръбнака на Балкана

НАЧАЛО / МАГАЗИН

По гръбнака на Балкана

75.00лв.
номер на модела : 4187163
Липсващи Размери
Зареждаме наличните варианти
Надхвърлено е максималното количество!
Минимална сума за купуване от 0 е необходима.
Максимална сума за купуване от 0 е позволена.
Вашата цена": 75.00лв.
75.000
A one-time price of 75.00лв. will be added to your order.
Производител Бранислав Бранков
Facebook
Twitter
Email
Pinterest
  • Описание

ИСТОРИЯ НА КАДЪРА

Вече със сигурност знаете от опит, че хубавите приключения започват, най-често, с някое невинно подмятане. Като например, когато тя каже:
- За рождения ден искам да ми подариш...Добрила-Ботев!⁠

С пълни раници и ските на гръб, тръгнахме от Сопот и преминахме през всичките настроения на един топъл февруари, за да достигнем любимите си снегове и хижа Добрила. Не бях идвал тук от осем години и се изненадах колко много е вложено в реновацията на хижата. Нямах шанса да задоволя скептицизма си дали това е за добро или лошо. Бяхме само ние двамата в хижата и си легнахме рано, в готовност за офанзивата на следващия ден.

Още по тъмно се изнизахме тихо и започнахме да плъзгаме ските към връх Амбарица. Срещата с красотата на изгрева, високо сред планините, винаги е много зареждащо преживяване, а преходите сред снеговете, на лунна светлина дават едно страшно особено, неземно усещане, което не може да се сравни с нищо. Не затова, обаче, всеки път тръгваме в малките часове на нощта. Всички тези преживявания отстъпват на прозаичния прагматизъм, който налага преди залеза вече да сме стигнали крайната си точка, чисто и просто от съображения за безопасност. А нас ни чакаше дълъг път…

Изкачихме се на Амбарица заедно със слънцето, а горе ни чакаше феерия от наситени цветове и причудливи снежни форми, изрисувани като перата на ангелски крила по гребена на планината. Чувствахме се, сякаш пренесени сред облечените в снежни гъби планини на Патагония и Перу. Пред очите ни се извиваха острите ръбове на Купена, Кръстците и Костенурката, а в далечината меките форми на Жълтец, Млечния чал и Ботев завършваха идиличния пейзаж.

Като от картичка, ли? О не! Небето и ветровете говореха за затишие пред буря, а снеговете нашепваха за коварните лавини по северните склонове...толкова много неща може да разбере човек, ако се вслушва внимателно в планината!

Теренът ни тласкаше все по ръба, поднасяйки все повече предизвикателства и отново имахме шанса да се чувстваме живи, да трупаме опит и да се учим там, където най-много обичаме да бъдем - в Планината.

Върховете се редуваха един след друг да ни интригуват с интересните си скални пасажи, а снега подлагаше на изпитание преценката ни за опасността. Денят беше изпълнен, както със забавления, така и с правилната доза напрежение, която да поддържа кръвта във вените кипяща.

Привечер стигнахме до заслон Ботев и с радост видяхме там лицата на няколко приятели и се запознахме с нови такива. Разговорите и смеха дълго не секнаха, а на сутринта не ни се слизаше от планината и почти с нежелание тръгнахме към Карлово...

Е, тези два дни бяха прекрасен подарък за рожден ден, не мислите ли? ⁠

ИЗРАБОТКА И МАТЕРИАЛИ

Всички наши принтове се отпечатват върху канава с галерийно качество, опъната върху лека дръвена подрамка. Финалният продукт създава усещане за картина и запазва ниско тегло, за безпроблемни транспорт и пренасяне, при нужда.