Календар Живи Планини 2023

КАЛЕНДАРЪТ ВЕЧЕ Е ИЗЧЕРПАН! БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПОРЪЧАЛИ!

Поръчки, направени до 03.01.2023, 19:00ч ще бъдат изпратени до 06 януари.

В “Живи планини” няма да видите тучна планинска тревица, изпъстрена от ярки минзухари. Няма да видите и слънчеви снимки с ярко синьо небе. Класически баналният облик на планината “като от картичка” е твърде плосък за нас и няма място тук.

Чрез този календар споделяме с вас душата на планината, така както ние я виждаме и така, както тя ни докосва. Сложна, трудна, несигурна, студена, свирепа и излъчваща онази мощ, която кара Вселената непрестанно да се разширява. Динамична палитра от условия и преживявания, която думите се провалят да обхванат и затова говорят запечатаните моменти.
Странно е, но дори в най-трудните и опасни моменти, когато се изискват абсолютни концентрация и отдаденост, една малка частица от душите блуждае и изгражда картините на бъдещи светове, на нови далечни експедиции – нашите мечти сред замръзналата пустош.

Искаме чрез Живи планини да споделим много повече от красиви снимки. Искаме да споделим с вас целите преживявания в планината, покрай тези кадри, но само тънката лента под датите, не стига, за да предадем пълната палитра на емоциите, които изживяваме сред ледове и върхове.

Живи Планини е с по-различен формат – всеки отделен месечен лист има две страни. Лицевата страна, разбира се, помещава избрания за месеца кадър и датите. На гърба на всеки месец обаче, ще намерите пълната история на кадрите, преразказана в текст и допълнителни снимки, които да ви потопят още по-дълбоко в преживяванията по дивите и предизвикателни планини на Южна Америка, Алпите и родна България. Вече сте запознати и с моята привързаност към Пирин и, както очаквате, ще отдадем заслуженото, и на нашата най-свирепа зимна планина чрез разкази и снимки.

По този начин, Живи Планини се превръща в уникален по рода си календарНаполовина мемоар и наполовина пътеводител през планините, които са ни въздействали най-силно.
***

Тази година, 70% (21лв) от цената на всеки календар ще бъдат дарени за благотворителна кауза в полза на Планинска Спасителна Служба!

Средствата ще бъдат предоставени за закупуване пълно окомплектоване с консумативи на четири преносими автоматични дефибрилатори (AED – Automatic External Defibrilator) за отрядите на Планинска Спасителна Служба в Троян, Благоевград, Сандански и Пампорово.

Изборът на отрядите е продиктуван от традиоционно големите струпвания на туристи в тези райони, и е съгласуван с централата на ПСС.

Повече за кампанията можете да прочетете ТУК.

***

ЗА КАЛЕНДАРА:

Авторски календар в размер 48х33см
12 страници, двустранен печат + твърда корица (двустранен печат) и подложка
12 впечатляващи кадъра за всеки един месец
12 завладяващи планински разказа, които ще те потопят в създаването и преживяването на всеки един кадър

Ограничен тираж – ИЗЧЕРПАН! 

Разходите за доставка се поемат от купувача (осъществява се с Еконт, с наложен платеж).
Поръчки, направени събота и неделя, се обработват на следващия работен ден.

ЦЕНА: 30 лв